Obisk delegacije iz Latvije

Objavljeno: 10. februar 2023 / Novice

V organizaciji Ministrstva za socialne zadeve Republike Latvije in v partnerstvu z Latvijskim podeželskim forumom je Novo Gorico obiskala delegacija iz Latvije z namenom seznanitve s primeri dobre prakse pri vključevanju ranljivih skupin. Delegacijo so sestavljali predstavniki latvijskega Ministrstva za socialne zadeve, izobraževalci za socialno delo, socialni delavci iz občin in nevladne organizacije za skupnostno delo na državni ravni.

Predsednik MDSS Nova Gorica stoji za govorniškim odrom, v rokah drži mikrofon. Avtor fotografije: Luka Carlevaris.Predsednik MDSS Nova Gorica stoji za govorniškim odrom, v rokah drži mikrofon. Avtor fotografije: Luka Carlevaris.

Gostom je bil predstaviljen Strateški načrt dostopnosti Mestne občine Nova Gorica in njegovo izvajanje v praksi. Najbolj so jih zanimali primeri konkretnih praks, kot npr. rehabilitacija slepih in slabovidnih, pristop Goriškega muzeja pri načrtovanju ogledov v muzeju za ranljive skupine pa tudi konkretne dejavnosti z ranljivimi skupinami. Zanimal jih je tudi načini financiranja posameznih dejavnosti in sam proces oblikovanja strategije dostopnosti.

Vsi sodelujoči parterji, ki so predstavili posamezna področja iz strategije dostopnosti, tesno sodelujejo z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica in pišejo posebne zgodbe na področju socialnega vključevanja.

Predstavitve so prispevali Zavod za zaposlovanje Nova Gorica (delo na področju zaposlovanja in sodelovanje z nevladnimi organizacijami), Mestna občina Nova Gorica (delo na področju socialnega varstva in delo z nevladnimi organizacijami), Zveza Lions klubov Slovenije (humanitarno delo v Sloveniji z poudarkom področja slepih in slabovidnih), Ljudska univerza Tolmin (vseživljenjsko učenje, predvsem na področju ranljivih skupin), Goriški muzej (vključevanje ranljivih skupin v svoje aktivnosti in prilagajanje dostopnosti ter vodenje ranljivih skupin), Zavod Dostop, zavod za spodbujanje dostopnosti (pripravil Strateški načrt dostopnosti do prostora, storitev, informacij in digitalizacije v Novi Gorici) in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica (rehabilitacija slepih in slabovidnih v domačem okolju.

Foto: Luka Carlevaris

Povezave do medijskih objav povezanih z dogodkom:

Mestna občina Nova Gorica
Radio Robin
si24.news
Regionalna obala
Primorske novice