Tečem da pomagam

Tečem, da pomagam 2022

Za nami je še ena izvedba dobrodelno-rekreativne prireditve Tečem, da pomagam. S ponosom in veseljem vas obveščamo, da smo letos skupaj pretekli ali prehodili 2432 krogov oz. slabih 973 KM. Za vsak opravljen krog, nam je podjetje Arctur doniralo 0,50€, kar skupaj znese 1.216€. Ostalih donacij je bilo 810€. Vsa donirana sredstva bomo namenili izvajanju programov rehabilitacije slepih in slabovidnih oseb ter drugim aktivnostim, ki izboljšujejo kvaliteto življenja osebam z okvaro vida.

Skupina udeležencev na startu prireditve Tečem, da pomagam.Skupina udeležencev na startu prireditve Tečem, da pomagam.

Ob tej priložnosti bi se želli zahvaliti vsem, brez katerih izvedba te prireditve ne bi bila mogoča:

- Milan Štulc, povezovalec prireditve ter član Lions kluba Soča-Kobarid
- Stanka Slike Iz Peska, diplomirana slikarka
- Sandi Novak, večkratni udeleženec paraolimpijkih iger ter svetovnih prvenstev v teku slepih
- Radovan Pušnar, viceguverner Lions klubov Slovenije ter prejemnik priznanja MDSS Nova Gorica
- Vesna Valentinčič, predsednica Severno-primorskih Lions klubov
- Klemen Miklavic, župan MONG
- Tomaž Horvat, državni svetnik
- Ana Bucik, slovenska alpska smučarka
- Sandi Kokošar, tonski tehnik
- Nogometna šola ND Gorica
- podjetje Arctur, glavni donator
- VDC Nova Gorica
- Združenje družbeno aktivnih Goriška si

Zahvala gre tudi vsem medijem, ki so poročali ter obveščali o dogodku, vsem našim članom, članom drugih društev ter zavodom in organizacijam, ki so se udeležile dogodka.

Globok poklon in čestitke vsem posameznikom, ki so prispevali svoj(e) krog(e).

Na koncu, vendar nič manj pomembno, zahvala tudi glavnim organizatorjem prireditve:

- Mestna občina Nova Gorica
- Lions klubi Severne Primorske
- Javni zavod za šport Nova Gorica
- Center za krepitev zdravja Zdravstveni dom Nova Gorica

Lepo je bilo teči z vami! ❤️

Slepi osebi stojita poleg svojih psov vodnikovSlepi osebi stojita poleg svojih psov vodnikov

 

Tečem, da pomagam 2019

Z velikim zadovoljstvom in ponosno vam sporočamo, da je letošnja dobrodelna športno-rekreativna prireditev »Tečem, da pomagam« v celoti uspela in povsem upravičila svoje poslanstvo. V novogoriškem Športnem parku smo pretekli ali prehodili skupno 2319 krogov, kar je trikrat več kot lani in skupaj (udeleženci in glavni pokrovitelj) zbrali 2.159,70 evrov. Zbrani znesek si bomo po dogovoru razdelili naše društvo, Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije ter Zavod za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani.

Vsem, ki ste po svojih najboljših močeh pripomogli k uspešni izpeljavi prireditve – udeležencem, Lions klubom severne Primorske, članom in delavcem MDSS Nova Gorica ter predstavnikom drugih društev in skupin, izrekam v svojem osebnem in v imenu Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica iskreno in spoštljivo

ZAHVALO

za vaš nesebičen trud, vztrajnost in prizadevnost, da na tak način ozaveščamo širšo javnost o ranljivih skupinah ljudi ter da s tovrstnimi akcijami pomagamo pri njihovi rehabilitaciji in sploh vključevanju v družbeno okolje. Pokazali smo, da s skupnimi močmi lahko naredimo res nekaj dobrega za sočloveka oz. soljudi.

Ob tej priložnosti namenjamo posebno zahvalo podjetju MAB EXPORT iz Nove Gorice in njegovemu prokuristu g. Albinu Jasniču za neprecenljiv prispevek, ko je denarno podprl vsak pretečeni krog na omenjeni prireditvi.

Iz srca se zahvaljujemo tudi Sonji Pungertnik, Slovenki leta in naši strokovni sodelavki, ki nas je razveselila in počastila s svojo udeležbo.

Bilo nas je največ do sedaj!

Z željo, da se v takšnem ali še večjem številu vnovič snidemo tudi prihodnje leto, vas lepo pozdravljam.

Predsednik MDSS Nova Gorica Igor Miljavec

 

V nedeljo, 25. maja 2014, je v novogoriškem Športnem parku potekala že druga dobrodelna prireditev Tečem, da pomagam, ki so jo organizirali Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica ter Lions klubi severne Primorske.

Bele palice na zelenici.Bele palice na zelenici.

Dobrodelnega teka so se udeležile številne znane osebnosti iz političnega, kulturnega in športnega življenja: Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica, Uroš Brežan, župan občine Tolmin, Darja Hauptman, županja občine Kobarid, državni svetnik Tomaž HrovatAlenka Marter, guvernerka Lions distrikta 129, udeleženci televizijskega šova »Slovenija ima talent« Pritrkovalci Lokavec, vinska kraljica Špela Štokelj, slalomistka Ana Bucik, umetnostna kotalkarica Lucija Mlinarič, ultramaratonka Sonja Leskovar, avtor knjige »Naglušni naglušnemu« Marko Štanta ter mnogi drugi. Program sta povezovala Ervin Čurlič in Milan Štulc.

Dobrodelnega teka so se udeležile številne znane osebnosti iz političnega, kulturnega in športnega življenja:Dobrodelnega teka so se udeležile številne znane osebnosti iz političnega, kulturnega in športnega življenja:

Prireditve so se udeležili tudi številni člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica: med njimi Matej Leban, nekdaj obetaven kolesar, ki mu je kariero prekinila huda prometna nesreča, po kateri je ostal slep in prikovan na invalidski voziček, vendar danes samostojno hodi. Matej je, ob bučnem aplavzu obiskovalcev, prehodil krog po atletski stezi. Tudi slepa članica Irena Mihelj je s svojim psom vodnikom, Biskom, prehodila dobrih 14 krogov. Rekorderki v številu pretečenih krogov sta sicer ultramaratonka Sonja Leskovar in tekačica Aleksandra Fortin, ki sta  pretekli 21 kilometrov oziroma 52 krogov.

Matej Leban, nekdaj obetaven kolesar, ki mu je kariero prekinila huda prometna nesrečaMatej Leban, nekdaj obetaven kolesar, ki mu je kariero prekinila huda prometna nesreča

Ob pomoči študentov tiflopedagogike so se udeleženci na posebej pripravljenem poligonu lahko preizkusili v hoji z belo palico, mnogi pa se svet slepote lahko izkusili tudi v teku s prevezo čez oči v tandemu s spremljevalcem. Svojevrstno izkušnjo teka z izključitvijo senzornih zaznav je demonstriral predsednik Društva gluhih in naglušnih Severne Primorske, Vladan Vukajlovič, ki se je,  čeprav je povsem gluh, preizkusil v teku s privezanimi očmi. Specifičen pomen prireditve pa so poudarili tudi člani Društva paraplegikov Severne Primorske, ki so se na atletsko stezo podali z invalidskimi vozički in berglami.

Osebe z gibalnimi oviranostmi, ki so se udeležile dogodka Osebe z gibalnimi oviranostmi, ki so se udeležile dogodka "Tečem, da pomagam".

Poleg Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica so se na stojnicah predstavila mnoga druga invalidska in humanitarna društva: ŠENT Ajdovščina, Zdravstveni dom Nova Gorica, Humanitarno društvo KID, Fitness studio Kinetik, Zavod Ažmurk, Društvo paraplegikov Severne Primorske, Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske, Društvo ledvičnih bolnikov Severno Primorske regije, Lions klub Nova Gorica, Lions klub Dobrovo, Lions klub Soča-Kobarid, Lions klub Vogrsko, Lions klub Zemono, LEO klub Vogrsko in LEO klub Nova Gorica.

Tekačici v tandemu, povezani z elastičnim vodilomTekačici v tandemu, povezani z elastičnim vodilom

Dobrodelnega teka v Novi Gorici se je udeležilo približno 250 ljudi, ki je skupaj preteklo 737 krogov oziroma slabih 295 kilometrov. V dobrodelne namene pa je bilo zbranih 737,00 €. Del zbranih sredstev bo namenjen programom, ki jih izvaja Medobčinsko društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica, del pa distriktu za humanitarne namene Lions kluba Slovenija.

 Elastični povezovalni trak, ki ga uporabljajo slepi tekači in jih povezuje z njihovim vodnikom.Elastični povezovalni trak, ki ga uporabljajo slepi tekači in jih povezuje z njihovim vodnikom.

 

POVEZAVE DO ČLANKOV NA TEMO "TEČEM, DA POMAGAM 2013":

TEKLI, DA BI POMAGALI (VIR: RTV SLOVENIJA)

TEKLI SO IN POMAGALI (VIR: PRIMORSKE NOVICE)

 

nazaj