Predstavitev tipne makete mesta Nova Gorica

Objavljeno: 29. marec 2023 / Novice

Študenti Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem so na pobudo kustosa Goriškega muzeja Davida Kožuha in v sodelovanju z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica izdelali tipno maketo mesta Nova Gorica, ki je bila prvič predstavljena v avli novogoriške občinske palače. Maketo je ob opomoči donatorjev izdelalo 21 študentk in študentov pod mentorstvom dr. Mateje Maljevac v okviru projekta Začuti Novo Gorico.

»To je poseben izdelek tudi v slovenskem merilu. Članom našega društva veliko pomeni, predvsem pa sem vesel, da smo znova skupaj dokazali, da lahko ustvarjamo okolje, prijaznejše ranljivim skupinam,« je nad rezultatom sodelovanja zadovoljen predsednik MDSS Nova Gorica Igor Miljavec.

Projekt so podprli: Bauhaus Slovenija, Dostop - zavod za spodbujanje dostopnosti, HIT d.d. Nova Gorica, Zveza slepih in slabovidnih Slovenije, Ekoknap d.o.o., SWY BRAND d.o.o., Apollo d.o.o.

Povezave na dodatne vsebine:
YouTube videoposnetek s predstavitve tipne makete
Radio Robin
Primorski dnevnik
TV Koper-Capodistria
Goriški muzej
Primorske novice

Slepe in slabovidne osebe se sklanjajo nad tipno maketo mesta Nova GoricaSlepe in slabovidne osebe se sklanjajo nad tipno maketo mesta Nova Gorica