Tečem, da pomagam 2023

Objavljeno: 24. april 2023 / Novice

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, Lions klubi severne Primorske, Mestna občina Nova GoricaCenter za krepitev zdravja v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica in Javni zavod za šport Nova Gorica pripravljamo tudi letos že 9. dobrodelno, netekmovalno in družabno prireditev Tečem, da pomagam.

Srečamo se v nedeljo, 7. maja 2023, med 9. in 11. uro v Športnem parku v Novi Gorici.

Prireditev, ki vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi ob nogometnem igrišču, je primerna za ljudi vseh starosti in ne glede na njihove gibalne omejitve. Ob doniranem prispevku vsak prejme lističe za štetje krogov.

Vabilo na prireditev Tečem, da pomagam 2023Vabilo na prireditev Tečem, da pomagam 2023

Priporočena donacija je 5 evrov za odrasle, 2 evra za otroke in mladostnike. Prispevate pa lahko tudi z SMS-sporočili s ključno besedo SLEPI (ali SLEPI5) na številko 1919. Zbrana sredstva bomo v celoti namenili za tiflopedagoško podporo slepih in slabovidnih otrok in mladostnikov.
 
V veliko zadovoljstvo in čast nam bo, če nas s svojo udeležbo razveselite tudi Vi in s tem izkažete podporo našim človekoljubnim prizadevanjem. Za vsak krog, ki ga bomo pretekli ali prehodili letos, bo podjetje Trgo ABC podarilo Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica 50 centov. Dogodek je podprla tudi družba HIT Nova Gorica. Vsa sredstva od pretečenih krogov bomo namenili programu rehabilitacije slepih in slabovidnih v domačem okolju.

Na prireditvenem prostoru bodo potekale tudi dodatne dejavnosti, na primer tek z zavezanimi očmi, poligon za hojo z belo palico, novogoriški Center za krepitev zdravja pa bo na stojnici predstavljal svoje programe in  obiskovalcem izdelal analizo telesne mase.