Kolesarski maraton Junaki vinogradov

Objavljeno: 23. maj 2023 / Novice

Tradicionalna športno-rekreativna prireditev Kleti Brda - Kolesarski maraton Junaki vinogradov bo letos potekal v soboto, 3. junija 2023.

Tudi letos bodo udeleženci v Brda na češnje prikolesarili za dober namen, saj bo Klet Brda delež vplačanih startnin namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Vzporedno s kolesarskim maratonom bo za isti namen pod okriljem Lions kluba Idrija in Lions kluba Dobrovo potekala tudi dobrodelna akcija Kolesarim, da pomagam 2023. Pomoč slepim in slabovidnih lahko vsi nudimo tudi v obliki prostovoljnih prispevkov in donacij prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov - s pričetkom ob 8.30 v Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, nato pa kolesarji nadaljujejo z maratonom proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30.

Več informacij o prireditvi: https://klet-brda.si/maraton/

Logotip prireditve Kolesarski maraton - Junaki vinogradov, prikazuje kolesarja na športnem kolesu.Logotip prireditve Kolesarski maraton - Junaki vinogradov, prikazuje kolesarja na športnem kolesu.