Zahvala: planinski pohod slepih in slabovidnih planincev Slovenije

Objavljeno: 7. september 2019 / Projekti

V imenu Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica in v svojem osebnem imenu se iz srca zahvaljujem vsem, ki so omogočili 49. srečanja slepih in slabovidnih planincev na Kaninu. Ta četrtek 5. septembra 2019 je bil res nekaj izjemnega in osrečujočega za vse udeležence. O tem pričajo številne pohvale iz vseh koncev Slovenije.

Zato velja posebna zahvala Občini Bovec, Zavodu Sončni Kanin, Lions klubu Kobarid Soča, Gorski reševalni službi, Zvezi slepih in slabovidnih Slovenije, Triglavskemu narodnem parku, županu občine Bovec Valterju Mlekužu, ki je ves čas druženja ostal z nami, in posameznikom, ki so poskrbeli za vzorno in brezhibno izvedbo srečanja – od prevoza 130-ih udeležencev na Kanin, samega pohoda, spremljevalnih dejavnosti do pogostitve in številnih drugih podrobnosti, ki so pričakovani ali tudi nenadejani del tako zahtevnega podviga.

Slepi in slabovidni s hvaležnostjo in z veseljem sprejemamo prizadevanja za prilagoditve prostora, storitev in informacij v izboljšanju naše dostopnosti do le-teh. Navsezadnje nam je za spodbudo in nadaljnje usmeritve na tem področju lahko v veliko pomoč spoznanje, da je naš najvišji zimsko-smučarski center dostopen vsem, tudi ljudem s takšnimi ali drugačnimi omejitvami.

Da to srečanje na Kaninu in pohod po njegovem pogorju nista bila zaman in da je to tudi prava pot za odpravljanje predsodkov priča razmišljanje odgovornih v zavodu Sončni Kanin o opremljanju tematskih poti z zvočnimi razlagami in uvajanjem dodatnih prilagoditev za obiskovalce s posebnimi potrebami. Zelo pohvalno in slepi in slabovidni smo takšna prizadevanja vedno pripravljeni tudi dejavno podpreti oziroma sodelovati pri njihovi uresničitvi.

Ob koncu še enkrat hvala za čudoviti dan na Kaninu. In nasvidenje ob naslednji podobni priložnosti.

Igor Miljavec
Predsednik Društva MDSS Nova Gorica
Pooblaščenec Lions klubov Slovenije za pomoč slepim in slabovidnim